Om oss.

Vi som är innehavare av kennel Bellcarro's heter Carolin Linderoth och Isabella Persson. Vi är båda uppväxta med djur av olika slag och har ett stort djurintresse. 
För att göra en lång historia kort så lärde vi mer eller mindre känna varandra tack vare den Engelska Bulldoggen. Innan allt började så kände vi varandra bara flyktigt då vi båda höll på med hästar. Jag (Isabella) stod i startgroparna med min första kull 2015 och Carolin som alltid hade drömt om en Engelsk Bulldogg hörde genast av sig. Och så blev det, när valparna var leveransklara så flyttade lilla Hedda hem till Carolin med familj. Jag kan inte säga annat än att det är det bästa valet jag någonsin har gjort, ett perfekt hem för min lilla "pälsdotter" och en väldigt nära vän på köpet. 
Mitt stora intresse för rasen smittade av sig och vi började ställa ut tillsammans, gå utbildningar via SKK mm. Vi har bland annat gått SKK:s uppfödarutbildning under ett års tid och var färdiga tidigt 2017. Efter lång betänketid var vi överrens om kennelnamnet Bellcarro's som sedan godkändes av FCI sommaren 2018.


Våra ambitioner och vår filosofi.

Vi har som mål att i den utsträckning det är möjligt föda upp så sunda hundar som möjligt, givetvis med hänsyn till standarden som finns. Utställningmeriter är givetvis A & O i ett avelsarbete, men för oss säger inte ett framträdande i en ring på ett fåtal minuter egentligen så mycket om en hund. Dessutom har alla människor olika tycke och smak om vad som är sunt eller osunt, fint eller fult. Sunt för oss är en god andning och friska rörelsmönster utan besvärande överdrifter. 

Innan man har bestämt sig för att använda två individer i avel så ligger det väldigt mycket tid, planering och forskning bakom. Man måste ta hänsyn till den allmäna hälsostatusen på aktuell hund samt mor/far föräldrar, utseende, syskon, ev tidigare kullar, ålder etc, listan kan göras lång. Ibland kan det vara så att exempelvis en tilltänkt hanhund har en kvalitet som inte är så önskvärd men rent hälso och/eller exteriörmässigt har han en annan väldigt bra kvalitet/egenskap som behöver tillföras, en kvalitet som lyfter något som tiken brister i. Det är där man som uppfödare måste överväga vissa saker, för och nackdelar, sätta tikens styrkor samt svagheter kontra hanens och viceversa. Det är en väldigt lång resa från början till slut.


Det är inte bara arvet som spelar roll i aveln, miljön är också en sak som man måste ha i åtanke. En hel del går faktiskt att styra/påverka med hjälp av miljön. Vi är av den åsikten att valpen ska få växa i sin egen takt utan onödiga kilo och utan motion innan ett års ålder. Detta för att hunden skall hålla och inte drabbas av onödiga problem längre fram. Den växande hunden nöjer sig med lek, små korta promenader, miljöträning och andra aktiviteter som tröttar ut dem psykiskt istället för fysiskt.  Flera mils promenad eller springa jämnsides en cykel är inget för en växande valp/unghund. Allt ska vara roligt under denna tiden & vi tror på en lugn och harmonisk hund genom att låta den ta tid på sig och få utvecklas i sin egen takt, både fysiskt och mentalt. Under miljö ryms det väldigt mycket, både foder, stimulans, stressnivå, etc. Det måste vara lagom av allt och vi väljer att "skynda långsamt" - hållbarhet och livskvalitet är en prioritet. 

"Hur stor kunskap man än anser sig ha, så finns det alltid mer att lära".

Vi på Bellcarros har gått en hel del kurser och utbildningar men anser att det alltid finns saker, gamla som nya att lära. Vi försöker, när tillfälle ges att åka iväg på diverse olika föredrag och utbildningar. Vi har också ett brett kontaktnät utav veterinärer, hundfysioterapeuter och uppfödarkollegor där vi alla kan dela med oss utav värdefulla iaktagelser och erfarenheter och på så sätt hjälpas åt i arbetet.